Tävlingsåret 2016 – en sammanfattning

Så var det här tävlingsåret slut. Vårt första riktiga tävlingsår. Så nu tänkte jag att en sammanfattning av våra resultat 2016 skulle sitta på sin plats.

Rallylydnad

Målet var att ta diplom i både nybörjar- och fortsättningsklass. Tyvärr snubblade vi på målsnöret och fick bara ihop 2 stycken kvalificerade resultat i fortsättningsklass. Sista tävlingen vi var på fungerade det inte och vi fick nöja oss med 56 poäng i första starten och ynka 29 poäng i andra starten. Anmälde mig till en till tävling efter det, men Bella började löpa så vi valde att inte starta.

Resultat rallylydnad

 • 3 kvalificerade resultat i nybörjarklass med 73, 97 och 80 poäng
 • 2:a placering
 • 2 kvalificerade resultat i fortsättningsklass med 71 och 84 poäng

Viltspår

Egentligen hade jag inget direkt mål med viltspåret, men jag fick ett infall i våras och anmälde oss till ett prov utan att ha tränat det minsta. Det gick ju bra trots allt och hon spårade sig till ett 2:a pris. Sedan flöt det på bra och vi lyckades bli Svensk Viltspårsprovschampion!

Resultat viltspår

 • 1 st 2:a pris
 • 2 st 1:a pris
 • Svenskt Viltspårsprovschampionat

Spanieljaktprov

Hade egentligen inte alls några planer som helst att starta på jaktprov, men precis som med viltspåret så fick jag ett infall och anmälde oss till nybörjarvattnet och lyckades bli godkända.

Efter en kurs hos Bellas uppfödare fick jag blodad tand då hon överraskade mig med ett jättefint sök. Tyvärr gick söket inte lika fint på proven och hon ville inte alls lyssna på matte. Men nu vet jag ju iallafall vad vi behöver träna på

Resultat spanieljaktprov

 • Godkänt nybörjarvatten
 • 3 starter Nybörjar A-prov, ej godkänd

Utställning

Hade inte direkt något mål med utställningen, men hade hoppats på att iallafall få excellent. Dock har jag ju insett att det inte bara är att sätta på ett utställningskoppel och springa i ringen om man vill ha fina resultat, utan det är precis som med allt annat att det krävs en hel del träning.

Resultat utställning

 • 3 st Very Good med mestadels fin kritik

Måste säga att jag faktiskt är riktigt nöjd med årets tävlingsresultat, även om det hade suttit fint med RLD F och ett godkänt nybörjar A-prov. Men nu laddar vi om för nya mål 2017. 🙂

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Kommentarer

Ett svar

 1. Åh, denna Bella! Jag måste erkänna att jag en kopierad bild på henne här vid datorn. Hoppas att du inte misstycker! Bella är nämligen en kopia av vår dotters spaniel, som vistades mycket hos oss och därför blev nästan vår hund.
  Tänker fortfarande med stor sorg på henne.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kontakta mig