Fettisdag

Semlor
Det är väl knappast någon som kan ha missat att det är fettisdag idag?

Förra året skrev jag om att när jag bakar vetebröd så vill jag helst att degen ska stå på första jäsningen redan före klockan 7 på morgonen. I år frångick jag tyvärr det och började baka efter lunch, vilket resulterade i totalt misslyckade semlor. Degen ville inte alls jäsa som den skulle, och på något vänster fick jag inte till det med gräddningen heller. Nåja, förhoppningsvis är dom ätbara iallafall. För vad vore fettisdagen utan ens en uslig liten semla?

Men aldrig mer att jag bakar vetebröd efter lunch igen!

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kontakta mig