Att våga vara nöjd

20140303-114006.jpgDet här är jag. Så här ser jag ut. Jag skulle kunna börja räkna upp alla mina fel och brister, saker som skulle behövas ”fixas till”. Men det tänker jag inte göra. Istället tänker jag göra något så chockerande som att säga att jag faktiskt är nöjd med mig själv! Hör och häpna! Jag förstår att det är svårt att ta in, lite provocerande kanske till och med. För hur kan en tjej som inte ser ut som normen vara nöjd med sitt utseende? Det går väl inte?

En av mina förebilder Underbara Clara skrev för ett par dagar sen ett inlägg om att vara nöjd, trots sina fel och brister och hur provocerande det kan vara. Hur tjejer i tonåren tävlar  i att racka ner på sig själva och hitta på nya otäcka termer för att beskriva sig själva. Hur sjukt är det inte egentligen?

Jag ser det som så att vi vuxna måste ta vårt ansvar och visa att vi vågar vara nöjda, att vi vågar stå upp mot normen. För det är väl inte så konstigt att framförallt unga flickor börjar härma mamma som står vid spegeln och klagar på sitt utseende?

Så min fråga till dig som läser det här – Vågar du vara nöjd?

 

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Kommentarer

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kontakta mig