Världens godaste chokladsås

IMG_5701

Jag skojar inte när jag säger att det här är världens godaste chokladsås! Den är sådär perfekt seg, lite kolaaktig, och när man värmer den så blir den rent ut sagt gudomligt god! Ett varningens ord dock, när ni smakat den här såsen kommer ni aldrig vilja äta färdig chokladsås på tub igen 😉

Mandozz sagolika chokladsås

Du behöver:

  • 6 1/2 dl strösocker
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 100 g smör
  • 1/2 krm salt
  • 2 dl (75g) kakao
  • 1/2 tsk vaniljsocker

Mät upp strösocker, mjölk, vispgrädde, smör och salt i en kastrull och sjud sakta utan lock i 1 timme. Rör om då och då. Lyft av kastrullen från värmen. Blanda ned kakaon och vaniljsockret och vispa såsen ca 15 minuter för hand eller halva tiden med elvisp.

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kontakta mig